Dream as if you´ll live forever, live as if you´ll die today..

måndag 21 december 2009

Fuskvariant på Rocky road..


Anna var här igår medan Daniel o Pontus var o brassa skoter. Anna o Nova pyntade granen o jag städade köket. Efter tacomiddagen så gjorde vi en egen variant på Rocky road godis.

Egentligen ska man ha mörk kvalitetschoklad och 4 dl nötter i. Men som dem "snorungar" vi är så tyckte vi det lät mumsigare med Marabou-choklad istället. Väldigt enkelt att göra. Att få tag i 2 dumlegodispåsar var dock inte lika enkelt. Var på coop och handlade-dumlepåsarna tomma. Skickade in Anna på kioskbaren, dumlepåsehyllan-tom, sen skulle hon in på kvantum och hämta ut ett paket- dumlehyllan tom...hon gick o frågade en anställd om det inte fanns på lager. Han gick iväg o kom ut med 2 påsar "de här är vad vi har kvar". Och det var precis det vi behövde. Här kommer vårat smarriga recept.


Sandra o Annas Rocky road godis!


Klipp en näve eller två marsmallows i 1cm bitar, skär dumlen(2 påsar) i 3delar/bit.

Smält 400-600g marabou mjölkchoklad.

Blanda alltihop, fördela o platta ut massan på smörpapper, ställ på altan, eller i kylskåp tills det stelnat. O skär i bitar!

2 kommentarer:

  1. Heheh dumle funkar alltid=) Vi såg dig allt idag då du körde mellan tc och polisen=) Träffade daniel idag också, föresten kärringen på nordpoolen kortklippt.."en ragata" vad e de för fel på henne? Nekar mig varje gång att gå in på relaxen på nordpoolen?? Det råkade alltid vara fullt eller bokat då just hon satt i kassan, 5 gr nu.......alla andra säger varrego=) Ska be att få tala med chefen nästa gång hon nekar hehehe//krille

    SvaraRadera
  2. jaså minsann. jag är alltid blind då jag kör bil. du är inte den första som blir dåligt bemött i kassan tyvär...men tala med chefen, för all del!=)

    SvaraRadera